Momenteel zeer fors dividend Vastned Retail

Beleggers in het aandeel Vastned Retail kunnen rekenen op een behoorlijk dividend. Kijkende naar de doorsnee analistenmening koerst het aandeel Vastned Retail nu één van de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs. Over dit jaar ligt de verwachting van de dividendbetaling op 1.67 euro. Het dividendrendement van Vastned Retail ligt zodoende rond de 7.82 procent. Het gemiddelde dividend van de vastgoedbedrijven ligt op een prima 5.34 procent.

Historische dividendrendementen Vastned Retail

aandelenanalyse

De betaalde dividenden over de afgelopen jaren zijn met gemiddeld 6.45 per jaar heel aanzienlijk te typeren.

Dividenduitkeringen stevige stimulans voor beleggers

De uitgekeerde dividenden zorgden de afgelopen jaren voor een nog groter totaalrendement voor de beleggers.

De belegger die sinds 2008 zijn aandelen heeft aangehouden staat nu op een verlies van 68 procent. Het totale dividendrendement sinds 2008 bedraagt een behoorlijke 199 procent extra rendement voor de beleggers. De impact van de ontvangen dividenden op het totale rendement is dus voor de buy and hold belegger behoorlijk zwaarwegend.

Dividenden redden beleggers

aandelenanalyseDe bovenstaande grafiek toont de diverse rendementen vanaf 2008. De groene lijn is het totale rendement van de herbelegde dividenden, de blauwe lijn is het koersrendement en het rode vlak is het totaalrendement: koersrendement plus dividendrendement.

Dividendbelasting Vastned Retail terugvragen

De getoonde dividendrendementen zijn echter de bruto rendementen. Van de aandelen uit uw land kunt u uiteraard de ingehouden dividendbelastingen terugvragen maar dit is echter veel lastiger met aandelen uit het buitenland. De uitgekeerde dividenden zorgden de afgelopen jaren voor een nog groter totaalrendement voor de beleggers.

Om ingehouden dividendbelasting op uw buitenlandse aandelen terug te vragen moet u vaak een heel uitgebreid en kostbaar traject door. Het is vaak de moeite waard niet om ingehouden dividendbelasting terug te vragen want voorheen wogen de kosten hiervan amper op tegen de baten ervan. Ieder land heeft zijn eigen belastingregime. In de regel kunnen we zeggen dat de ingehouden percentage dividendbelasting tussen de 20 en de 40 procent bedraagt. Via onze dienst kunt u echter op een variabele kostenbasis een groot deel van de ingehouden dividendbelasting terugvragen. Doorgaans kunt u via onze dienst de impact van de ingehouden dividendbelasting tot circa 15 procent verlagen.

Over 2023 verdient het bedrijf uit Amsterdam volgens de gepolste analisten uit op 68.28 miljoen euro. Dit is licht minder dan de totale omzet over 2022 toen het bedrijf 72.14 miljoen euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Vastned Retail in beeld plus taxaties 2023

grafiek

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 30 miljoen euro. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 1.81 euro. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 11.8 uit.

De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 366.19 miljoen euro.

Historische koersen aandeel Vastned Retail

grafiek vastnedretail

Het aandeel staat om 9.48 0.47 procent lager op 21.35 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.