Analistenconsensus: aandeel Adecco koerst nu op fors dividendrement

Beleggers in het aandeel Adecco kunnen rekenen op een relatief fors dividend. Op basis van een peiing bij analisten heeft het aandeel nu één van de hoogste dividendrendementen van de Zwitserse beurs. Per aandeel verwachten de meeste analisten een dividend van 2.51 CHF. Het dividendrendement van Adecco ligt zodoende rond de 7.29 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de uitzendsector ligt op een relatief aantrekkelijke 4.82 procent.

Historische dividendrendementen Adecco

fundamantele data

De betaalde dividenden over de afgelopen jaren zijn met gemiddeld 4.27 per jaar heel aanzienlijk te typeren.

Dividenden royale stimulans voor beleggers

De dividenduitkeringen zorgden de afgelopen jaren voor een nog groter totaalrendement voor de beleggers.

Het aandeel staat sinds 2008 op een verlies van 44 procent. De belegger die ieder jaar vanaf 2008 zijn dividenden herbelegd zou hebben heeft nu een royaal extra rendement van 113 procent. De invloed van de ontvangen dividenden op het totale rendement is dus voor de buy & hold belegger zeer zwaarwegend.

Dividenden compenseren koersverliezen

fundamantele dataDe grafiek hier boven toont de diverse rendementen vanaf 2008. De groene lijn is het totale rendement van de herbelegde dividenden, de blauwe lijn is het koersrendement en het rode vlak is het totaalrendement: koersrendement plus dividendrendement.

Terugvragen dividendbelasting Adecco

De getoonde dividendrendementen zijn echter de bruto rendementen. Van de aandelen uit uw land kunt u uiteraard de ingehouden dividendbelastingen terugvragen maar dit is echter veel lastiger met buitenlandse aandelen. De dividenduitkeringen zorgden de afgelopen jaren voor een nog groter totaalrendement voor de beleggers.

Voor het terugvragen van de ingehouden dividendbelasting op uw buitenlandse aandelen moet u vaak een kostbaar traject door. Het is vaak niet lonend om ingehouden dividendbelasting terug te vragen want voorheen wogen de kosten hiervan amper op tegen de baten ervan. Ieder land heeft zijn eigen fiscale regime. In de regel kunnen we zeggen dat de ingehouden percentage dividendbelasting tussen de 20 en de 40 procent bedraagt. Via onze dienst kunt u echter op een variabele kostenbasis een groot deel van de ingehouden dividendbelasting terugvragen. Doorgaans kunt u via onze dienst de impact van de ingehouden dividendbelasting tot circa 15 procent verlagen.

Over het huidige boekjaar komt de omzet van het bedrijf uit Zuerich volgens de analisten uit op 24 miljard CHF. Dit is licht meer dan de omzet over 2022 toen het concern 23.96 miljard CHF verdiende.

Historische omzetten en resultaten Adecco in beeld plus taxaties 2023

koersgrafieken

Adecco kantoor Auckland ©

Adecco
Adecco


Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 553 miljoen CHF. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 3.3 CHF over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 10.44 te liggen.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 5.76 miljard CHF.

Historische beurskoersen aandeel Adecco

koersgrafieken adecco

Het aandeel staat om 15.42 0.75 procent lager op 34.44 CHF.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.